Purina-Nestle

cover.jpgPurina je kompanija sa tradicijom dugom dva veka.

1894. godine Villiam H. Danfort u partnerstvu sa Džordžom Robinsonom i Vilijem Endrjuzom, ulazi u posao ishrane domaćih životinja osnivanjem Robinson – Danforth kompanije. 1902. naziv je promenjen u Ralston Purina. Reč Purina nastala je iz slogana kompanije „gde je čistoća najvažnija“!

2001. Nestlé kupuje Ralston Purina kompaniju, omogućavajući da se proširi dostupnost Purina proizvoda na kućne ljubimce i njihove vlasnike širom sveta.

Danas je Purina jedna od vodećih kompanija za brigu o kućnim ljubimcima, proizvodeći najpoznatije i najomiljenije brendove hrane. Svaki od ovih proizvoda je rezultat najnovijih istraživanja na polju kvaliteta, ukusa i ishrane. Naš asortiman je napravljen sa ciljem da pruži kućnim ljubimcima najbolji mogući izbor ishrane, za sve uzraste i načine života.

Od 2002. Nestle Purina Pet Care posluje i u Srbiji! U Purini imamo istinsku strast prema kućnim ljubimcima koja pokreće sve što radimo. Odakle dolazi ova strast? To je jednostavno: svi smo ljubitelji kućnih ljubimaca i mnogi od nas su vlasnici kućnih ljubimaca. Mi razumemo vezu koja postoji između vlasnika i kućnog ljubimca i kakva je radost podeliti svoj život sa četvoronožnim članom porodice. Ne postoji ništa slično tome!