Објављено дана Оставите коментар

Scudo transporteri

Scudo transporter -zašto ih treba koristiti?

Većina ljubitelja životinja kada putuje vodi i svog krznenog ili pernatog prijatelja.
Mnogi javni prevoznici nemaju razumevanja za nase ljubimce, ali i njih treba razumeti. Treba da znamo da je kazna od 100.000 do 500.000 rsd  svakom privrednom društvu ili pravnom licu koje prevozi životinje (ili lica i stvari zabranjene članom 12) .

Da bi sve to izbegli ako putujemo javnim prevozom taj problem možemo da rešimo transporterom za kućne ljubimce. Na našem tržištu postoji velika ponuda transportera, za javni prevoz može da se koristi bilo koji transporter.

Obavezan Sertifikat za transporter

Malo njih imaju sertifikat za avio prevoz. Jedan od transportera koji imaju sertifikat je Scudo transporter.
On je  prihvaćen kod većine avio kompanija po IATA standardu.


Postoji sedam veličina kategorisanih po veličini i kilaži. Izbor i veličina zavisi od vašeg ljubimca. Ono što je bitno pogotovo za avio prevoz je da ljubimac mora da ima prostor da sedne i ustane, to znači  da treba transporter biti za jednu veličinu veći od vašeg ljubimca. Ovo je rigorozno za avio kompanije.

Takođe je bitno da poseduje činiju za hranu i vodu. To se rešava dodavanjem činije na vratima transportera. Pre nego što kupite transporter najbolje je  kontaktirati avio kompaniju sa kojom putujete, da biste dobili tačne informacije.

Sa Scudo transporterom je lakše putovati

Vašeg ljubimca neće niko dirati, bezbedan je i siguran. Kao najvažniji dokument je potvrda veterinarske inspekcije za putovanje koja se dobija samo uz Titar test.
Titar test je dakle obavezan! Najpre će vam tražiti papir o vlasništvu i osnovne podatke o životinji. To se sve nalazi u knjižici koja se zove pasoš za životinje. Njega bi trebalo da ima svaka životinja koja se nalazi u evidenciji kod nadležnog veterinara.

U njemu se nalaze osnovni podaci o životinji, rasa, pol, visina, težina, zatim podaci o vlasniku i detalji kao što su vakcinacije i potvrda da nije bolestan od neke zarazne bolesti i da je speman za putovanje.

Ono što je bitno a to je da se vaš ljubimac navikne na transporter da nebi bilo stresa za njega.
Zato treba naučiti ljubimca od starta na takvu aktivnost da postane rutina u njegovom životu.

Za neke modele scudo od veličine 4,5,6 i 7 postoje točkovi koji olakšavaju transport vasih ljubimaca.

Sve ovo mozete naći na našem sajtu http://www.veselafarmica.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *